Utveksling til Menen, Belgia


Utveksling til Menen, Belgia

Den 4. mars reiste 18 spente elever med programfaget internasjonal engelsk og to forventningsfulle lærere til Belgia for å gjøre gjenvisitt med Sint-Aloysiuscollege Menen. Elevene bodde hos sine vertsfamilier og gjorde seg mange erfaringer med å stå på egne bein i en annen kultur. De hadde en veldig innholdsrik uke med ulike besøk. 

1

2

3

Turen til krigskirkegården i Passchendaele gjorde sterkt inntrykk på mange. Her falt over 500 000 soldater under første verdenskrig i 1917. Videre besøkte vi rådhuset i Menen, og byene Ieper (Ypres), Kortrijk og Brussel. 

4

Vi hadde fem interessante arbeidsøkter på prosjektet som ble ledet av ulike aktører: en representant fra den flamske elevorganisasjonen ledet den første arbeidsøkta, og vi hadde en arbeidsøkt på universitetet i Kortrijk, for å nevne noe.

5

6

7

8

I Brussel fikk vi omvisning i byen av de belgiske elevene, og i tillegg fikk vi besøke EU-parlamentet. Det var veldig imponerende!

9

10

Lærerne: Jesse de Meyer, Siw-Aina Holck, Joke Bekaert, Kari Finsveen Botten

 

Fulle av opplevelser og inntrykk reiste vi hjem fredag 10.mars. Vi hadde en flott og lærerik tur og vi håper å kunne gjøre dette igjen.