Utdanningsprogram / Helse- og oppvekstfag

Publisert 26.10.2011 14:23,
Sist oppdatert 02.05.2017 11:09

Helse- og oppvekstfag

Bryr du deg om andre, kan du ta hensyn til andre rundt deg, viser du respekt, liker du å samarbeide med forskjellige mennesker og har du god kommunikasjonsevne? Da er denne studieretningen noe for deg!

Vg1 helse- og oppvekstfag danner grunnlaget for det du kan gå videre på i Vg2.  Her får du innblikk og mye informasjon om hver enkelt linje, noe som gjør det lettere for deg å velge videre til Vg2.  Du får arbeide med og lære om for eksempel små barn og eldre, psykologi, yrkesetikk, sykdommer, kroppen og kosthold.

Du vil få teoretiske og praktiske oppgaver innen ulike temaer. I faget prosjekt til fordypning (PTF) får du muligheten til å prøve forskjellige yrker. Da kan du blant annet velge å jobbe med barn, funksjonshemmede og eldre.

Vg1 Vg2 Vg3

Helse- og oppvekstfag stor

Hvilke muligheter finnes etter fullført utdanning?

Helsefagarbeider:

Aktuelle arbeidssteder er hjemmebaserte tjenester / åpen omsorg, dag- og døgninstitusjoner, barneomsorg, rusmiddelomsorg og helse- og sosiale tjenester for øvrig.

Barne- og ungdomsarbeider:

Aktuelle arbeidssteder her kan være barnehager, skolefritidsordningen, ungdomsklubber og i skolen som skoleassistent.

Helseservicefag:

Helseservice kvalifiserer for opptak til VG3:

• Apotekteknikk
  • Tannhelsesekretær
  • Helsesekretær

Menneskekroppen

Apotektekniker:

Aktuelle arbeidssteder kan være offentlige og private apotek. Les mer.

Dette bør du merke deg om helse –og sosialfag:
  • Aktiv elevmedvirkning
  • Varierte arbeidsmetoder
  • Mappeoppgaver
  • Et godt sosialt miljø
  • Positivt læringsmiljø
  • En velutstyrt avdeling
  • Små grupper.
  • Fører til faglært arbeid etter endt læretid/utdanningsløp
  • Gode muligheter for jobb i framtida

Påbygging til generell studiekompetanse etter VG2.

For all yrkesfaglig opplæring gjelder at du etter fullført VG1og VG2 kan velge VG3 allmennfaglig påbygging, som med bestått eksamen gir generell studiekompetanse. Legg merke til at dette bare gjelder dersom både VG1 og VG2 er fra yrkesfaglige studieretninger.

I klasserommet