Tur til Eidsvoll

Alle elevene i påbygg har vært på tur til Eidsvollsbygningen og Demokratisenteret for unge.

Tur til Eidsvoll

Det ble omvisning i huset til Carsten Anker hvor Riksforsamlingen fant sted. 112 utvalgte utsendinger tilbrakte seks uker på å utarbeide grunnloven i Rikssalen. Elevene fikk en spennende guidet tur i bygningen gjennom stuer, bibliotek, kjøkken, hemmelige ganger og ikke minst Rikssalen.

Rikssalen

Demokratisenteret for unge med ulike aktiviteter som også er interessante for unge voksne, med fokus på menneskerettigheter og grunnlovsarbeidet som foregikk på Eidsvoll i 1814. Senteret er med på å skape engasjement og for til ettertanke.

Demokratisenteret

Valg av verdier

Det var også en visning av en film om Christian Fredrik de siste dagene i Riksforsamlingen før han ble valgt til konge. Senteret har også en spesiell kinosal hvor publikum sitter i filmen og får dermed en unik opplevelse der temaet er viktigheten av å delta i demokratiet.

Filmsal