Prosjekter / Den kulturelle skolesekken

Publisert 03.05.2017 12:19,
Sist oppdatert 06.09.2017 08:33

Kulturelle skolesekken 2017-18

Skoleåret 2017/2018 vil skolen få besøk av:

(teksten er hentet fra Turnéorganisasjon for Hedmark sine hjemmesider).

Hai - Brobyggeren

HAI_TEASER_VIMEO_ from Turnéorganisasjonen on Vimeo.

Dette er historien om Hai Hang og Brumunddal. Det er over 25 år siden hjemstedet til Hai ble til "stedet Gud glemte", og hovedstad for rasisme og fremmedfrykt i Norge. Brumunddølene klarte å snu det vonde til noe godt. Nå har Hai kommet hjem for å gi noe tilbake.

Skolefilmbussen  - Vg1 elektro

Skolefilmbussen

Når Skolefilmbussen kommer på besøk får alle elevene i klassen mulighet til å lage sin egen film. Forberedelser, opptak og redigering blir gjort på iPader, alt under kyndig veiledning av meget dyktige instruktører fra Filmverkstedet i Oppland, alle med bakgrunn fra Den norske filmskolen.

MIS Hele natten lang – Vg1 og Vg2 Helse – og oppvekstfag

"M.I.S. - natten lang" er en intens danseforestilling som grenser mot fysisk teater. Fremført av gruppen Don Gnu. De skrå bredder inntas i beste slapstick-stil, på et bakteppe av filmprojeksjoner og stemningsmettet live-musik - hele natten lang!

Håp eller katastrofe –  Vg1 Studiespesialiserende

Håp eller katastrofe

Med utgangspunkt Mostues trilogi og skissering av hvordan et ragnarok kan bli og oppleves, stilles så spørsmålet om hvorvidt vi faktisk står overfor en katastrofe. Klimaforsker og tidligere FN-direktør Svein Tveitdal, med over 100 000 følgere på Twitter verden over, viser og forteller om hva global oppvarming er, og hvilke følger klimaendringene kan føre til. Hans budskap er at vi vil stå overfor en katastrofe hvis vi ikke gjør noe – nå! Mostue supplerer underveis.

Til slutt inviteres ungdommene til debatt.