Om skolen / Foreldrelaget

Foreldrelaget

Publisert 26.10.2011 14:19,
Sist oppdatert 25.08.2014 09:19

Foreldrelaget ønsker å bidra til at flest mulig elever gjennomfører sin skolegang og blir best mulig rustet til fremtidig jobb og videreutdannelse. Vi vil være med å arrangere «inspirasjon til mitt yrke» for å motivere elevene til å lære mest mulig. Vi vil også være med å sørge for at foreldre og elever får best mulig informasjon ved skolestart. Gjennom Foreldrelaget-møter på skolen der vi som foreldrerepresentanter og skolen ved rektor, lærer og elevrepresentanter blir med på å gjøre skolen god, interessant og lærerik.

Foreldre som opplever problemer som skolen ikke selv løser, kan ta kontakt med oss så vil vi se om vi kan yte råd eventuelt følge opp saken dersom den er innenfor områder der vi naturlig kan bidra.

Vårt mål er at skolen skal gi elevene en best mulig utdanning og at flest mulig elever skal inspireres til utdannelse og selvutvikling.

Foreldrelaget består i 2014 / 2015 av: Haakon Wiig, leder.  Bente Ruud Bosaaen, Eli Bøhmer, Einar Framnes, Marit Heide Romsås

Ta kontakt med haakon@hwiig.no. Merk med RVG: og tittel på din sak.

Møte

Hva skal jeg bli?

Kjære elev. Vi ønsker deg lykke til med valg av utdannelse. Her en liten oppfordring fra oss i FAU.

Har du valgt en retning, men vet likevel ikke hva de skal bli? Her er noen tips. Alle vil helst ha en spennende jobb der du også kan tjene godt. Hvilken jobb er det? Vi er så heldige i Norge at svært mange jobber kan gi deg denne muligheten. Men minst 4 ting er viktig:

• Du må bli god i faget ditt.
  • Du må være samvittighetsfull.
  • Du må være hyggelig mot de andre du jobber med og «kundene» dine.
  • Du må jobbe godt og noen ganger gjøre en ekstra innsats.

Noen svært få kan tjene masse uten å gjøre så mye, men jeg kjenner ingen. En mye bedre måte å oppnå god økonomi og en spennende jobb er å følge rådene. Du må bli god i faget ditt: Før var det slik at bare de med topp utdannelse kunne tjene godt. Slik er det ikke lenger. Nå er det mange flere muligheter i nesten alle yrker. Tar du på deg ekstra ansvar eller er villig til å jobbe ekstra kan du få en mer spennende jobb og tjene mer. I de fleste jobber er det slik at dyktige folk lettere stiger i gradene: En sykepleier blir spesialsykepleier, en bilmekaniker verksmester, en lege spesialist eller en ingeniør overingeniør, en «kassadame» avdelingsleder etc. I mange jobber får du også tilbud om overtid og ekstra utfordrerne jobber med tilbud om etterutdannelse. Men du må bli god i faget ditt. Å være samvittighetsfull er mye viktigere enn du kanskje tenker over. Alle arbeidsplasser er avhengige av flinke, hyggelige og samvittighetsfulle medarbeidere. Du velger selv om du vil være en slik person.

Nå begynner ett nytt skoleår. Prøv å finne ut litt om det eller de yrkene du kan tenke deg. Jeg håper lærerne dine inspirerer deg til å like «sitt» fag, og gjerne invitere folk som har aktuelle yrker til å komme og fortelle hvorfor dette yrke er så bra. Vi i FAU hjelper til med å finne gode inspiratorer. Jeg ønsker meg lærere som bruker mer tid på inspirasjon enn tid på å sette karakterer. Det er utrolig hvor mye du kan lære hvis du er inspirert og har et mål om en fin jobb.

Mor og far ønsker at du skal få en utdannelse som gir deg en spennende jobb og god nok lønn til at du klarer deg bra. Men hvor god økonomi du får er bestemt av mye mer enn hva du tjener, like viktig er hvordan du bruker pengene dine. Kjente personer har tjente milliarder, men tapt alt. Andre tjener mindre, men klarer seg veldig godt. Dette må også læres. Tenk over hvordan du bruker pengene dine. Selvsagt er det slik at noen tjener mer enn andre, men stort sett er det slik at de som tjener mye, må jobbe mye, påta seg stort ansvar og kanskje jobber mye overtid, og kanskje studere i mange år. I Norge har du mulighet til selv å bestemme hvordan du vil prioritere livet ditt.

Hvordan ditt liv som voksen blir er avhengig av mange faktorer. Hvordan helsen din holder, hvor spennende jobb du får, om du du trives på jobben, om du får oppleve en god familie eller et godt partnerskap, eller om du kan trives alene, men også litt hvor god økonomi du får. Det meste av dette bestemmer du selv. Men du lurer på hva skal du bli? Bli god på ett fagfelt, vær samvittighetsfull, vær god mot dine venner og kollegaer, gjør en innsats. Alle yrker i Norge gir store muligheter for at du kan leve godt om du vil og tar ansvar selv. Prøv å se mulighetene nå, ikke vent til en annen gang.
Vi ser så mye fin og ivrig ungdom. Vi ønsker alle lykke til med å lære for livet.