Friluftsliv VG3


Friluftsliv VG3

Tirsdag 12. sept reiste 90 elever fra VG3 ST og VG3 påbygg på friluftslivtur. Alle elever ble kjørt inn i Ringsaker fjellet der de klassevis ble sluppet av for å gå ulike strekninger frem til leirplassene. 

Friluftsliv VG3

Friluftsliv

En ST klasse gikk fra Nysætra til Øyungen, mens den andre klassen gikk fra Skvaldra til Øyungen. Leirplassen var på samme sted for begge klasser. På tross av været viste elevene god motivasjon, positivitet og engasjement, mens noen også lært litt om viktigheten av tørre klær, gode sko og hvordan man bør pakke sovepose og annet i plast på fjelltur. 

Friluftsliv

På Øyungen hadde noen av elevene oppgaver knyttet til biologi og trykk og foto, mens den meste av tiden ble brukt til å bli bedre kjent, samarbeidsleker, bålkos og tid i teltene. Når været viste seg fra den utfordrende siden var det godt å ligge varm i soveposen med kakao, mens regn og vind preget høstfjellet utenfor teltduken. På onsdag ryddet vi leir, og gikk motsatt rute av tirsdag tilbake til bussene. 

Friluftsliv

Påbygg gikk fra Nysætra til Åkersætra der de gruppevis sov i telt ved Åkersætertjernet eller langs Åsta. Leirstedet og området rundt byr på mange muligheter for aktiviteter, og elevene var flinke til å bruke tiden aktivt. Kanoene var spesielt populærere. I samarbeid med lærere fra naturfag og trykk og foto ble elevene også her utfordret på relevante fagoppgaver. 

Natur

Åkersætra

Friluftsliv

På onsdag reiste alle klassene hjem, mens bussene kom opp med nye 90 motiverte elever fra VG3 ST og VG3 påbygg som skulle gjennomføre samme turopplegget.

Takk for en flott tur. Vi håper elevene fikk med seg gode opplevelser slik at de reiser ut på tur også ved en senere anledning. Det er ingen sak å reise på tur med slik flott positiv ungdom. 

Natur

Natur